Lubrica
Telefon: 004 0733 983 666    |    Email: office@lubrica.ro

AGIP OSO

Ulei hidraulic - AGIP OSO reprezinta o gama de uleiuri utilizate in toate sistemele si echipamentele hidraulice. Lubrifiantii AGIP OSO sunt formulati din uleiuri de baza de natura parafinica, atent selectionate, aditivate antirugina, antioxidant si antiuzura (OSO 10-22, conform ISO-L-FD; OSO 32-150, conform ISO-L-HM). Pentru satisfacerea tuturor cerintelor practice, aceste uleiuri sunt formulate intr-o gama larga de viscozitati.
 

Proprietati si performante
* Aceste uleiuri sunt destinate transmiterii de energie in instalatiile care utilizeaza fluide hidraulice. Ungerea se asigura prin crearea unui film lubrifiant rezistent la sarcinile ridicate care apar intre componentele in contact cu miscare relativa datorita presiunii ridicate din sistemele hidraulice.
* Uleiurile AGIP OSO au proprietati antiuzura foarte bune, puse in evidenta prin rezultatele obtinute prin teste specifice de laborator:
- uzura totala a componentelor pompei in testul Vikers, aproximativ 35 mg;
- gradele OSO 46-150 trec treapta a 12-a de incarcare in conditiile incercarii pe angrenaje (testul FZG), in timp ce OSO 10-37 trec treapta a 11-a;
* Uleiurile au rezistentele la oxidare si stabilitatile termice extrem de bune, chiar si atunci cand sunt supuse unor sarcini termice deosebit de mari. Ca urmare, se evita formarea de slam si depuneri carbonoase, reducandu-se astfel riscul blocarii orificiilor si supapelor, asigurandu-se totodata, mentinerea in timp a proprietatilor lubrifiante ale fluidelor. Se reduc astfel costurile operatiilor de intretinere a utilajelor prin prelungirea duratei de serviciu a uleiului.
* Indicele de viscozitate ridicat, pentru toate gradele, conduce la modificari minime aleviscozitatii, pentru domeniul temperaturilor de lucru, asigurand astfel un debit constant, pierderi prin frecare reduse, o buna eficienta hidraulica si protectie fata de efectele datorate cavitatiei.

* De asemenea, uleiurile au puncte de curgere scazute care asigura porniri usoare la temperaturile scazute ale echipamentelor hidraulice evitand astfel problemele care ar putea aparea in circulatie sau in sistemele de reglare.

* Prin proprietatile anticorozive si antiuzura se inhiba oxidarea suprafetelor interioare ale circuitelor hidraulice care ar genera diversi oxizi metalici si se reduce numarul particulelor metalice de uzura. Se previn astfel dificultatile in operare si degradarea uleiului datorata actiunii de catalizare a reactiilor termo-oxidative a oxizilor metalici si particulelor de uzura.
* Datorita bunelor proprietati de dezemulsionare se previne formarea unei emulsii stabile intre ulei si apa intrata in sistem prin neetansari sau condensarea vaporilor din aer. Astfel, fluidul isi pastreaza proprietatile lubrifiante si cele antirugina, chiar si in aceste conditii.
* Proprietatile bune antispumante asigura degajarea rapida a aerului antrenat prevenind astfel neajunsurile in functionarea pompelor si dispozitivelor de control care ar afecta performantele instalatiei, precum si a altor probleme (socuri, supraincalziri etc.) datorate compresibilitatii ridicate a bulelor de aer din ulei.
* Uleiurile cu viscozitati pana la ISO VG 68 sunt caracterizate prin filtrabilitati foarte bune, finetea de filtrare atingand 3 μm.

Specificatii si aprobari
Produsele AGIP OSO satisfac cerintele urmatoarelor specificatii:
- DIN 51524 / 2 HLP
- AFNOR NF E 48603 HM
- CETOP RP 91 H HM
- DENISON HF-2
- VDMA 24318
- BS 4231 HSD
- ISO-L-FD ( OSO 10-22 )
- ISO -L-HM ( OSO 32-150)

Produsele AGIP OSO sunt aprobate de urmatorii producatori:
- HYDROMATIC (REXROTH) - SAUER - VOGELE (OSO 46)
- HORBIGER HYDRAULIC - ZF-TE-ML 12 - MINSTER (OSO 46)
- RUHRPUMPEN (OSO 15, 22, 32, 46, 68) - LINDE - ENGEL GmbH (OSO 46)


Utilizari
* Uleiurile AGIP OSO sunt recomandate pentru utilizare in toate instalatiile de transmitere hidrodinamica a puterii, in sistemele hidraulice de control ca si in cele hidrostatice, folosite in mod curent in instalatiile tehnologice din diverse domenii: transport, constructii, minerit, chimie, metalurgie, constructii de masini, marina, aviatie etc.
* Datorita influentei deosebite a viscozitatii asupra eficacitatii instalatiei hidraulice, valoarea viscozitatii este recomandata de proiectantul utilajului. De regula, uleiurile cu viscozitati reduse sunt folosite in utilaje cu viteze mari si echipamente de precizie, in timp ce uleiurile cu viscozitati mai mari sunt recomandate pentru viteze mici si presiuni ridicate.
* Uleiurile AGIP OSO sunt utilizate nu numai ca fluide hidraulice, dar si ca lubrifianti pentru lagare cu solicitari severe, reductoare etc., unde conditiile de operare impun caracteristici antiuzura speciale. De asemenea, se pot folosi cand se doreste efectuarea de economii prin reducerea numarului de uleiuri dintr-un utilaj.

Ambalare: 18kg; 180kg

AGIP  OSO