Lubrica
Telefon: 004 0733 983 666    |    Email: office@lubrica.ro

AGIP GREASE LP

Unsori - AGIP GREASE LP sunt unsori de culoare neagra, cu o structura omogena, obtinute prin dispersia sapunurilor mixte de litiu – calciu, care contin aditivi EP (Extrema Presiune) si au o buna stabilitate la contactul cu apa.

Unsorile AGIP GREASE LP sunt formulate in trei grade diferite de consistenta.

Proprietati si performante
* Prezenta aditivilor EP determina formarea unui film lubrifiant capabil sa reziste la solicitarile mecanice foarte ridicate ce pot apare in cuplele cu frecare.
* Rezistenta la oxidare foarte buna asigura o durata lunga in serviciu chiar la temperaturi ridicate.
* Rezistenta ridicata la contactul cu apa si aderenta foarte buna fac posibila utilizarea produsului chiar in prezenta apei. Spre exemplificare, cantitatea de unsoare GR LP 2 evacuata dintr-un lagar, la 79oC, asupra caruia se trimite un jet de apa (ASTM D 1264) este de 1,5%.
* Unsorile au bune proprietati antirugina si nu sunt corozive pentru cupru si aliajele sale.
* AGIP GREASE LP au bune caracteristici de pompabilitate, putand fi astfel utilizate si in sistemele centralizate de ungere .

Utilizari
* AGIP GR LP au fost formulate in special pentru aplicatiile din industria siderurgica si in general pentru toate aplicatiile in care este nevoie ca filmul lubrifiant sa posede o buna aderenta si sa reziste la temperaturi ridicate si la actiunea apei.
* În particular, sunt destinate pentru lubrifierea lagarelor cilindrilor laminoarelor si a papucilor din bronz de la laminoarele de tip Mannesman.
* Datorita pachetului special de aditivi, aceste unsori pot fi utilizate in numeroase aplicatii si din acest punct de vedere pot fi clasificate ca facand parte din categoria unsorilor multifunctionale.
* Unsorile se pot utiliza si pentru lubrifierea rulmentilor cu role cilindrice (pentru laminoare), angrenajelor supuse la sarcini mari, articulatiilor si partilor mobile ale laminoarelor care opereaza intr-un domeniu extrem de larg de temperaturi.

fisa tehnica

AGIP GREASE LP